2016 nyarától kezdődően a Siemens termék életciklus menedzselő és termékadat kezelő szoftvere lesz majd a Bosch divízió összes munkafolyamatában alkalmazott közös fejlesztési platform.

siemens szoftver

Kép: Siemens

A Siemens számítógéppel segített tervezési (CAD), termékadat kezelő (PDM) és termék életciklus menedzselő (PLM) szoftver megoldásait tartalmazó integrált programcsomag fogja leváltani az eddig használt szoftvereket. A Bosch más üzletágakban már több éve használja a Siemens CAD/PDM/PLM szoftverét.

A döntés része a cég stratégiai tervének, mely szerint a modellezésre, tervezésre és együttműködésre szolgáló különféle eszközök egységesítésével optimalizálnák a vállalati folyamatokat.

Az új szoftverek képezik majd az alapját a különféle osztályok közötti digitális együttműködésnek is a termékfejlesztési folyamat során. A nagyobb mértékű szabványosítás és az új funkciók segítik majd a Bosch-t a méretelőnyök jobb kiaknázásában.

A vállalat által alkalmazott, végig digitális folyamat lehetővé teszi a gyorsabb innovációt, lerövidíti a piacra kerülési időt és átfogóbb támogatást nyújt az Industry 4.0 stratégia megvalósításához, biztosítva, sőt növelve a stuttgarti székhelyű gépjármű-szállító cég versenyelőnyét.