A Siemens és az Intel Security kiterjeszti együttműködését az ipari biztonsági megoldások területén. A céljuk az, hogy elősegítse az ipari automatizálási rendszerek védelmét a növekvő számú, kibertérből származó fenyegetés ellen.

siemens és Intel Security együttműködés az ipari biztonságban

Kép: Siemens

A Siemens szakértői az Intel Security megoldásait antivírus szoftverként, fehérlistázásra, valamint a biztonsági információk és események kezelésére használják az üzembiztonsági szolgáltatások keretein belül. Ezeket az eszközöket úgy tervezték, hogy segítségükkel azonnal észlelni lehessen a biztonsági incidenseket, így a Siemens szakértői indokolatlan késlekedés nélkül értesíthetik az üzemeltetőket, lehetővé téve számukra a szükséges ellenintézkedéseket.

A két vállalat egyesíti az ipari automatizálás és az informatikai biztonság terén szerzett szakértelmét, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtson az ipari üzemek számára, amelyek segítségével minimálisra csökkenthetők a kibertérből származó kockázatok, ugyanakkor növelhető a rendszer rendelkezésre állása.