Minden képzeletet felülmúl a NASA új robotja, amelyet a szokatlan terepviszonyokkal rendelkező bolygók felfedezésére tervezetek. A robotot egy gyerekjáték ihlette, merev rudakból áll ennek ellenére a struktúrája rugalmas a rudak között feszülő huzaloknak köszönhetően.

Ez már nem az első szokatlan felépítésű robot, amit a NASA-tól láthattunk, nemrég írtunk a Sünről is, amely alacsony gravitációban képes bukfencezni.

nasa super ball geometrikus robotja

Kép: NASA Video

A szerkezet nem tartalmaz kerek formákat ennek ellenére egy óriás labdaként képes gördülni, ezért is kaphatta a „Super Ball” nevet. Ezt a különlegest felépítést arra tervezték, hogy boldogul tudjon a nehéz terepeken is, továbbá a rugalmas szerkezetének köszönhetően könnyedén képes landolni gy bolygó felszínén sérülés nélkül.

A robot tervezése során egy elpusztíthatatlan felépítést akartak létrehozni. A robot látszólag törékenynek tűnik, azonban képes merev és lazább, rugalmasabb ellenállást is felvenni. Ennek köszönhetően jól alkalmazkodik a környezeti viszonyokhoz és szűkebb helyeken is átfér.

A Super Ball további nagyszerűsége, hogy az egyszerű szerkezetének köszönhetően olcsó az előállítása, így akár csapatban is végezhetnének felferdítéseket távoli bolygókon.