Vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével kapacitásbővítő technológiafejlesztést hajt végre 3,288 milliárd forint összköltséggel az F&R Partner Sütőipari és Kereskedelmi Kft. a Fejér megyei Kislángon, ahol Ipar 4.0 megoldásokra épülő új, száraz és fagyasztott raktárt létesít.

Illusztráció: agrárágazat

A projekthez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében 1,644 milliárd forintnyi támogatásban részesültek.

A kétéves projekt fő célja a kislángi telephelyen a leányvállalatok által beindított új gyártókapacitások miatt megnövekedett mennyiségek raktározási és kereskedelmi igényeinek megoldása. Az új, automatizált megoldásokra épülő raktár az alapanyagok, segédanyagok, csomagolóanyagok, félkész és késztermékek száraz és fagyasztott tárolását teszi lehetővé, ezt biztosítja a komplex eszközbeszerzés is.

A 2010-ben alapított budaörsi székhelyű, 100 százalékban magyar tulajdonú sütőipari vállalkozás természetes alapanyagokból, házias receptek alapján állítja elő toast és tartós, illetve édes és sós termékeit. Pékáruik a magyar és külföldi üzletláncok polcain egyaránt megtalálhatóak.

A nyilvános cégadatok szerint az F&R Partner Kft. a 2021-es üzleti évben nettó 1,9 milliárd forintnyi árbevétel mellett 152 millió forint nyereséget ért el, tavalyelőtt 1,7 milliárdnyi nettó árbevételt és 109 milliós nyereséget realizált.