Az ABB bővíti kisfeszültségű NEMA motorportfólióját, hogy tovább erősítse vezető szerepét a szegmensben. A korábban tett ígéret szerint az ABB új piacokra terjeszkedik és nyereségesen növeli piaci részesedését. Az akvizíció várhatóan 24 hónapon belül növelni fogja az ABB Motion vállalat árrését.

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens kisfeszültségű NEMA motorvállalatának megvásárlására vonatkozóan. A mexikói Guadalajarában folytatott gyártási tevékenységgel ez a felvásárlás elismert termékportfóliót, nagy múltú észak-amerikai ügyfélbázist, valamint tapasztalt üzemeltetési, értékesítési és menedzsment csapatot biztosít. A vállalat mintegy 600 dolgozót foglalkoztat, és 2021-ben hozzávetőleg 63 millió dollár bevételt termelt. . A tranzakció lezárása 2023 második negyedévében várható, pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra

Ez a tranzakció a Motion üzletág nyereséges növekedési stratégiájának része, és lehetővé teszi, hogy a NEMA motorok üzletág bővítse termékkínálatát, még szélesebb kapcsolati rendszert hozzon létre az ellátási láncban, valamint még színvonalasabb támogatást nyújtson az észak-amerikai ügyfélbázisnak. Emellett lehetőséget ad arra is, hogy a helyi gyártási és értékesítési tevékenységnek köszönhetően a mexikói ügyfelek még hatékonyabb támogatást kapjanak. Az ABB arra számít, hogy az azonosított együttműködések előnyösek lesznek számára, valamint, hogy a K+F szakértelem, az ellátási lánc kapcsolatai, és a piaci hozzáférés felhasználásával az egyesített portfólió teljes potenciálját kiaknázhatja.

„Ez az akvizíció jelentős értéket teremt az ABB NEMA motorok diviziójának számára” – mondta el Tarak Mehta, az ABB Motion üzletág elnöke. „Az üzletágba való befektetés, valamint az értékesítési lehetőségek megnyitása Észak-Amerikában, különösen Mexikóban, lehetővé teszik majd, hogy a vállalat várhatóan 24 hónapon belül növelje az ABB Motion árrését.”

„Már régóta nagyra értékeljük ezeknek a motoroknak a minőségét és kialakítását” – tette hozzá Jesse Henson, az ABB NEMA motorok üzletágának elnöke. „Most, hogy találkoztunk a mögöttük álló vezetői csapattal, még inkább biztos vagyok abban, hogy együtt még gyorsabban tudjuk fejleszteni egyesített vállalkozásainkat, mint arra egyedül bármelyikünk is képes lenne. Nagyon várjuk, hogy a Siemes kisfeszültségű NEMA motorportfólióját hozzáadhassuk a már meglévő ABB és Baldor-Reliance® ipari villanymotor kínálatunkhoz.”

A globális NEMA motoripar, amely méretét tekintve nagyjából 2,7 milliárd dollárt tesz ki, elsősorban az Észak-Amerikában használt ipari elektromos motorokat foglalja magában. A NEMA motorok nélkülözhetetlen alkatrészek a berendezések működtetéséhez az olyan iparágakban, mint az élelmiszer- és italgyártás, az olaj- és gázipar, a bányászat és az aggregátum-, valamint a víz- és szennyvízipar, illetve az olyan alkalmazások során, amelyek levegőt, folyadékokat és egységeket mozgatnak.

 

 

Fontos megjegyzés a jövőre vonatkozó információkról:

Ez a sajtóközlemény olyan jövőre vonatkozó állításokat tartalmaz, melyek az ABB által a Siemens kisfeszültségű NEMA motorvállalatának felvásárlásával kapcsolatosak. Az ilyen jövőre vonatkozó megállapításokat a „tervez”, „szándékozik”, „arra számít” és ehhez hasonló kifejezések használata alapján lehet beazonosítani. Ezek a jövőre vonatkozó megállapítások a jelenlegi várakozásokon alapulnak, és magukba foglalják a kockázatot és bizonytalanságot, valamint azokat a tényezőket, amelyek késleltethetik, eltéríthetik vagy megváltoztathatják bármelyik megállapítást, és amelyek miatt a tényleges végkifejlet és eredmény lényegesen eltérhet a jelenlegi várakozásoktól. Egyéb kockázatok mellett nem garantálható, hogy a felvásárlás várható előnyei megvalósulnak. A jövőre vonatkozó megállapítások egyike sem garantálható. A sajtóközleményben szereplő, jövőre vonatkozó megállapításokat számos más, az ABB üzleti tevékenységét érintő bizonytalansági tényezővel együtt kell értékelni, különös tekintettel azokra, amelyek a figyelemeztető tényezőkről szóló egyeztetés alapján szerepelnek az ABB Éves jelentésének 20-F formanyomtatványán. Az ABB nem vállal kötelezettséget arra, hogy akár új információk, akár jövőbeli események vagy más okok miatt nyilvánosan frissítse a jövőre vonatkozó megállapításokat.

 

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105 000 munkatársa garantálja.

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.