A francia Lhyfe, a zöld hidrogén gyártója és szállítója a vezérlőrendszerek és fejlett technológiák terén világelső ABB-t választotta az automatizálás bevezetésére első zöld hidrogén-gyártó telephelyén.

Kép: ABB

Az ABB iparágak széles skáláját támogatja digitális átalakulásukban, és az első Lhyfe gyártó telephelyet az ABB Freelance folyamatirányító rendszerével (DCS) és az ABB Ability™ Manufacturing Operations Management (MOM) digitális platformjával látja el.

Ezek a megoldások a franciaországi Vendée régióban található Bouin telephelyen a hidrogéngyártási folyamatban részt vevő összes elemet érinteni fogják. Az ABB automatizálási technológiájának telepítésével a hatékonyság, a biztonság és a termelékenység is javul az egész termelési folyamat során.

Bruno Roche, az ABB France ipari automatizálási üzletágának helyi üzletágvezetője elmondta: "A Lhyfe úttörő szerepet tölt be egy forradalmi folyamatban, amely lehetővé teszi a zöld hidrogéntermelést ipari méretekben – ez egy nagy lépés a világ szénlábnyomának csökkentése felé. Ez egy mindenki számára előnyös műszaki partnerség és az ABB-t örömmel tölti el, hogy segíthet a Lhyfe-nek e fontos tiszta energia mérföldkő megvalósításában.”

Vezérlőrendszer a zöld hidrogéntermelés bevezetésére és optimalizálására

A hidrogéngyártási folyamat összes elemének ellenőrzése a bouini, teljesen automatizált, 24/7 telephelyen – melyet 2021-ben avattak fel - a Lhyfe az ABB komplett vezérlési megoldását választotta. Az integrált Freelance DCS közös és központi adatbázissal csökkenti a fejlesztési időt és az automatizálási rendszerek bonyolultságát.

A natív vezérlők közötti kommunikációval és a több mint 200 funkcióblokkot tartalmazó könyvtárral ez a rendszer nagyfokú agilitást kínál. A Lhyfe-val és az ABB-vel együttműködve a Bossard rendszerintegrátor, az ABB vendée-i partnere a teljes megoldás tervezéséért, kivitelezéséért, programozásáért és üzembe helyezéséért a felelős.

Izgalmas műszaki együttműködés

Az ABB folyamatirányító rendszere 20. egymást követő évben az első helyen áll az ARC tanácsadó csoportja szerint.

A zöld hidrogén gyártója és szállítója, a Lhyfe, a világ úttörője az ágazatában. A hidrogéntermelést közvetlenül megújuló energiákból állítják elő (szél, fotovoltaikus stb.).

Matthieu Guesné, a Lhyfe alapítója hozzátette: "Az ABB innovatív megoldásai szerte a világon javítják az ipari hatékonyságot, a termelékenységet és a minőséget, miközben minimalizálják a környezeti hatásokat. Emellett az ABB már most is nagyon aktív a hidrogén és a megújuló energiaforrások világában. Tapasztalataik, ill., a széles portfólió remélhetőleg azt jelenti, hogy olyan helyzetben leszünk, hogy partnerekké válhatunk a jövőbeni projektekben. Örülünk, hogy egy olyan vállalkozással dolgozhatunk együtt, amely elkötelezett a megújuló energia iránt.”


Lhyfe: A 2017-ben Nantes-ban (Franciaország) alapított Lhyfe 100%-ban zöld hidrogén gyártója és szállítója a mobilitás és az ipar számára. Moduláris és méretezhető gyártóegységei lehetővé teszik a zöld hidrogénhez való hozzáférést ipari mennyiségben, támogatva a környezeti előnyökre orientált, erényes energiamodellt. A Lhyfe 15 alkalmazottat foglalkoztat, és az Afhypac tagja. 2019-ben 8 millió eurós bevételt termelt. 2020-ban lefekteti első zöldhidrogén-gyártó telephelyének alapkövét.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) technológiai vezető, amely az iparágak digitális átalakulását vezérli. A több mint 130 éves innovációs múlttal rendelkező ABB-nek négy, ügyfélközpontú, globálisan vezető üzletága van: az elektromosítás, az ipari automatizálás, a mozgás, valamint a robotika és diszkrét automatizálás, amelyeket az ABB Ability™ digitális platform támogat. Az ABB Power Grids üzletágát 2020-ban a Hitachi értékesíti. Az ABB több mint 100 országban működik, mintegy 144 000 alkalmazottal. www.abb.com

 

- Hidrogén – az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő kulcsa. Bővebb információkért látogassa meg a  solutions.abb/hydrogen oldalt.

- Ismerje meg, hogyan tudunk partnerek lenni a jövő energiaellátásáért. Töltse le az ABB Hdyrogen white paper-t.