A kisenergiájú épületek tervezésével és gyártásával foglalkozó TGA Consult Kft. uniós források felhasználásával megvalósította kapacitásbővítő projektjét Dunaújvárosban.

Illusztráció - Fotó: Opt Lasers

A cég közleménye szerint a 168,79 millió forintos európai uniós támogatás segítségével, 340 millió forintból fejlett gyártói kapacitást építettek ki, ami elősegíti az általuk megálmodott, minimalista irányzatot követő, moduláris, készház-rendszer elemek Dunaújvárosban történő gyártását. Emellett a házakba beépítésre kerülő alumínium nyílászárókra is egyre növekvő az igény önálló termék formájában, így a pályázatban beszereztek egy CNC profil feldolgozó gépet.

A pályázatban nagyformátumú táblacserélős lézervágó automatát, kisformátumú gyors lézervágó gépet, kézi lézerhegesztőgépet és lézer hegesztő robotot is beszereztek, valamint RF-ID alapú nyomon követés támogatja a jövőben mind az anyagáramlás, mind a munkaeszközök rendjét.

 

A nyilvános cégadatok szerint az épületgépészeti tervező TGA Consult Kft. 2019-ben 1,276 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1,9 millió forint nyereséget ért el. A társaság a tavalyelőtti üzleti évet 1,686 milliárd forintos nettó árbevétellel és 124 milliós nyereséggel zárta.