A Siemens megállapodást írt alá az elektronikai szegmensben piacvezetőnek számító Supplyframe 0,7 milliárd dollárért történő megvásárlásáról. A létrejövő akvizícióval tovább erősödik a Siemens digitális portfoliója.

Illusztráció - Kép: Supplyframe

A Siemens megvásárolja az elektronikai iparág számára digitális piacteret üzemeltető Supplyframe-t. A 2003-ban alapított, mára piacvezetővé nőtt amerikai cég irodákkal rendelkezik többek között Kínában, Franciaországban, Szerbiában és az Egyesült Királyságban. A Supplyframe várható bevétele a 2021-es pénzügyi évre körülbelül 70 millió dollár.

Supplyframe az open source technológián alapuló és globális elektronikai értékláncot képező Design-to-Source Intelligence (DSI) platformnak köszönhetően olyan méretű ökoszisztémát és közösséget hozott létre világszerte, amelyhez több mint 10 millió mérnöki és ellátási lánc szakember kapcsolódott.

Az akvizíciónak köszönhetően a Siemens tovább erősítheti digitális piaci stratégiáját a Software as a Service (SaaS) piaci szegmensében. A Siemens és a Supplyframe know-how-jának összeolvadásával ezután lehetőség nyílik arra, hogy újszerű költségcsökkentő, agilis és döntéstámogató megoldások jöhessenek létre a kis- és közepes vállalatok számára.

A felvásárlás várhatóan a 2021-es pénzügyi év végén záródhat le.