A texasi központú nagyvállalat bejelentése szerint öt és fél millió forintos beruházást terveznek a magyarországi üzemben. A fejlesztéseket a National Instruments Hungary megalakulásának 15 éves jubileumának ünnepségén jelentették be.

National Instruments debreceni gyára

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A tájékoztató szerint elsősorban a gyáregység kapacitását, a kutatás-fejlesztés informatikai hátterét és a szolgáltató központját fogják fejleszteni. A beruházás révén 210 új magasan képzett alkalmazott felvételére lesz szükség a közeljövőben.

A rendezvényen elhangzott az is, hogy az év elején cégvásárlással közel 30 milliárd forint értékű csúcstechnológiát telepítettek Debrecenbe, melynek eredményeként a kis hatótávolságú kommunikációhoz és a vezeték nélküli töltéshez kapcsolódó tesztrendszerek gyártó és tudásközpontjává vált a leányvállalat.

National Instruments debreceni gyártás

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A 15 éve indult debreceni gyár először csupán egy gyártósorral rendelkezett. Mára azonban a Tiszántúl egyik fő tudásközpontjává vált. A Nemzeti Befektetési Ügynökség szerint több hasonló volumenű amerikai projekt lezárása is idén várható. Ezek a beruházások összesen háromezer új munkahelyet teremt Magyarországon.