A napelemes repülőgép a felújítása óta jól szuperál, Phoenixből alig több mint 18 óra alatt ért el következő megállójához.

solar impulse tulsában

Kép: Solar Impulse

A gép sikeresen landolt a tulsai nemzetközi repülőtéren, amely útjának 11. állomását jelenti. A gép pilótája Bertrand Piccard és a segítő csapat várhatóan Tulsában tölt néhány napot, és csak ezután folytathatják világ körüli útjukat.

A különleges repülő következő célpontja New York lesz, ezt követően viszont már egy rázósabb út vár rá: az Atlanti-óceán felett kell egy hosszabb utat megtennie. A gép előzőleg szintén egy hosszabb, óceán felett megtett út során hibásodott meg, melynek köszönhetően közel egy évig Hawaiion kellett vesztegelnie. Reméljük ezúttal minden a tervek szerint alakul és nem kényszerül ismét földre.

A világ körüli expedíció egyre közeledik Európa felé, az Atlanti óceán átszelését követően a Solar Impulse Sevillában landol majd. Ezt leszámítva nem is lesz több európai pihenő, hiszen a tervek szerint a gép egyhuzamban fogja keresztülszelni az Európai kontinenst.